Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Whyviolence | 29/01/2020

Scroll to top

Top

No Comments

14D: Jornada Why violence?

14D: Jornada Why violence?

| On 10, des. 2013

Descargar dossier de prensa

El passat 14 de desembre es va realitzar la Jornada Per què la violència? en el marc del projecte Why violence? Es van presentar els resultats dels tallers que es van fer durant l’any 2013 i es va debatre sobre la prevenció de les violències en el context juvenil de Barcelona.

IMG_6023baixa

Un projecte per a joves creat per joves

El projecte de sensibilització Why violence? (Per què la violència) va reunir durant nou mesos a més de 100 joves de tres districtes de Barcelona per combatre les micro-violències del dia a dia. En un moment en què la crisi dispara els nivells d’intolerància i els problemes de convivència en barris de tota Europa, la ciutat de Barcelona promou un nou i innovador projecte social. Atacar d’arrel aquestes agressions habituals i personalitzades, que solen passar desapercebudes, en les llars, les escoles i l’espai públic. Conflictes com el bullying, la violència masclista, homofòbia, ciberacosament, xenofòbia i altres abusos amb els que convivim gairebé sense adonar-nos, cauen sota la mirada crítica d’aquest grup de joves que s’expressen a través de la música, la dansa, el cant i el teatre amb un fort accent vinculat a la cultura Hip-hop.

El projecte Why violence? (Per què la violència) es va dur a terme en districtes del denominat Front Besòs: Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris. Els joves involucrats, en diferents tallers artístics, van crear continguts per compartir-los a través de les xarxes socials i en esdeveniments amb àmplia capacitat de convocatòria. Durant les trobades setmanals, que es van realitzar en el Centre Garcilaso, la Fàbrica de creació Fabra i Coats i el Espai Jove Les Basses, a través del diàleg compartit i l’experimentació artística van elaborar les seves formes de respondre a la pregunta: Per què la violència? amb un missatge contundent: No utilitzis la violència per expressar les teves idees.

De les micro-violències als micro-projectes

Com a novetat, per al període que es va iniciar al setembre, es va recolzar l’engegada de iniciatives socials i culturals que van sorgir dels grups que els joves han conformat espontàniament. La incubació de micro projectes, a través de la dinamització (coaching) d’accions auto gestionades per joves, enforteix la qualitat de la convivència, la prevenció de conflictes i el posicionament social entre col·lectius juvenils en contextos de proximitat.

Batalla amb la teva imaginación. Jornada

Sota aquest lema tindrà lloc en l’Espai Jove Les Basses la segona jornada organitzada per l’equip de Why violence? Serà una jornada on els representants de les diferents activitats desenvolupades al llarg del projecte, compartiran i contrastaran la seva experiència. També hi haurà música en directe i les actuacions del Grup d’Hip-hop Dance, Rap i cant. Una vegada finalitzades les actuacions una DJ animarà la festa de tancament.

Data i horari: dissabte 14 de desembre entre les 17:00 i 21:30h.

Lloc: Espai Jove Les Basses. C/ Teide, 20. <M> Vilapicina

Whyviolence? és un projecte de sensibilització juvenil promoguda per la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona, dissenyada y gestionada pel col·lectiu Connectats i la col·laboració de l’Espai Jove Les Basses, l’Espai Jove Garcilaso y la Fàbrica de creació Fabra i Coats.

 

Enviar un comentari