Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Whyviolence | 29/01/2020

Scroll to top

Top

No Comments

Comunicat de premsa > Veure

Comunicat de premsa > Veure

| On 08, juny 2013

ART I CULTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA QUOTIDIANA

 Un projecte per a joves creat per joves

Why violence?El projecte de sensibilització Whyviolence? uneix durant tres mesos a cinquanta joves de tres districtes de Barcelona per combatre les micro-violències del dia a dia. Es preveu, durant l’any, augmentar el nombre de participants compromesos amb la reivindicació: Per què la violència?

En un moment en què la crisi dispara els nivells d’intolerància i els problemes de convivència en barris de tota Europa, la ciutat de Barcelona promou un nou i innovador projecte social. Atacar d’arrel aquestes agressions habituals i personalitzades, que fins i tot solen passar desapercebudes, a les llars, les escoles i l’espai públic. Conflictes com el bullying, la violència masclista, homofòbia, ciberacosament, xenofòbia i tants altres abusos amb els que convivim gairebé sense adonar-nos, cauen sota la mirada crítica d’aquest grup de joves que s’expressen a través de la música, la dansa, el cant i el teatre amb un fort accent vinculat a la cultura Hip-hop.

Whyviolence? es duu a terme en districtes del denominat Front Besòs: Sant Martí, Sant Andreu i Nou Barris. Els joves, involucrats en diferents tallers artístics, creen continguts per compartir-los a través de les xarxes socials i en esdeveniments amb àmplia capacitat de convocatòria. Durant les trobades setmanals els joves participants elaboren les seves formes de respondre a la pregunta: Per què la violència?

De les micro-violències als micro-projectes

El procés recolza l’engegada d’iniciatives socials i culturals autònomes que sorgeixin des de grups que els joves crean espontàniament. La incubació de micro-projectes, a través de la dinamització (coaching) d’accions i iniciatives autogestionades per joves, enfortirà la qualitat de la convivència, la prevenció de conflictes i el posicionament social entre col·lectius juvenils en contextos de proximitat.

Mostres i Jornades

Why violence? organitza mostres i jornades on es presenta el resultat dels tallers realitzats en el marc del projecte. Música en directe, exhibició de Hip-hop dance, vídeos, Jams de Hip-hop, fotografia i video contra les violèncias quotidianas.

Whyviolence? és un projecte de sensibilització juvenil impulsat per la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

Dissenyat i gestionat pel col·lectiu Connectats amb la col·laboració de: Espai Jove Les Basses, Espai Jove Garcilaso, Espai Via Barcino, Casal de Barri Besós, Casal de Barri Vallbona, Club de Lluita Baró de Viver, Biblioteca de Bon Pastor, IES Roger de Flor, IES La Guineueta, IES Barri Besós, entre d’altres entitats i serveis dels districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Site Web: http://whyviolence.org

Contacte de premsa: connectats@gmail.com

Enviar un comentari