Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Whyviolence | 29/11/2023

Scroll to top

Top

No Comments

Per què la violència? Leer>

Per què la violència? Leer>
whyviolence

Al món existeixen espais de violència amb magnituds i característiques diverses. Situacions focalitzades que generen conflictes i danys personals i col·lectius. L’ambició, la dominació i la intolerància segueixen multiplicant agressions o submissió física, sexual o psicològica a tot arreu. Les macro causes de violència no han desaparegut, s’han re-ubicat geogràfica i socialment.

Tot i això hi ha un tret comú arreu del planeta: es rebutgen formes de violència que fins fa poc eren constitutives de totes les societats. Sí que es negaven les guerres i els genocidis, però ara ja hem passat a impugnar una altre classe de problemes que abans es veien com a pràctiques naturalitzades: la violació, les execucions penals, les pallisses, els abusos verbals. Col·lectius que sempre han estat fora de tot àmbit de protecció: les dones, els nens, els homosexuals i les minories racials, avui posseeixen uns determinats estàndards de seguretat i drets.

Les lluites per acabar amb les desigualtats s’han basat, i encara es recolzen, en campanyes de sensibilització que impulsen a la societat a no transigir davant les formes de violència personalitzada.

El projecte que promovem pretén respondre a la pregunta de “Per què la violència?”. Es tracta d’una campanya de sensibilització que utilitza les pràctiques artístiques per construir un missatge concret: No utilitzis la violència per a expressar les teves idees.

Enviar un comentari