Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Whyviolence | 22/09/2023

Scroll to top

Top

Projecte

2

El programa educatiu de sensibilització contra les violències quotidianes Why Violence? reuneix estudiants de secundària de Barcelona a través de processos col·laboratius de creació i expressió artística, que vinculen cultura i educació al territori. L’objectiu és fomentar el compromís actiu del jovent per la prevenció de tota classe de violències i facilitar recursos i habilitats per a la transformació de conflictes, mitjançant pràctiques restauratives.

L’edició 2020 del projecte s’implementa al llarg de sis mesos i en horari escolar a cinc instituts d’educació secundària dels districtes de Sant Martí, Ciutat Vella i Sant Andreu. Enguany, es proposa que l’alumnat desenvolupi solucions creatives a problemes relacionats amb les microviolències mitjançant diversos formats artístics (vídeo, foto, àudio, dibuix, text, etc.). Els continguts creats dins de l’aula formaran part d’una exposició que es portarà a espais comunitaris de proximitat.

Aquesta iniciativa sorgeix de la demanda expressada per part dels agents educatius de la zona, que veuen en la proposta una possibilitat efectiva per transformar els conflictes als quals s’enfronten diàriament, dins i fora dels centres escolars. Proposem una estratègia d’actuació que assumeix l’institut públic com un espai de referència comunitari, capaç de provocar canvis en el conjunt de l’entorn.

El projecte s’enfoca en metodologies d’aprenentatge per projectes que vinculen els adolescents amb la seva comunitat, promovent discursos i accions en defensa d’una cultura de la no-violència. A més, pretén visibilitzar les diferents formes de microviolències, perquè el jovent prengui consciència del fenomen i adopti un posicionament ferm contra aquestes situacions que es poden donar en el seu dia a dia.

Why Violence? és una iniciativa de la Direcció de Serveis de Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració en la implementació del Consorci d’Educació de Barcelona. Dissenyada i gestionada per Connectats Cooperativa i l’associació El Globus Vermell.