Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Whyviolence | 29/11/2023

Scroll to top

Top

No Comments

Tallers creatius de “Why Violence?” a Sant Andreu

Tallers creatius de “Why Violence?” a Sant Andreu

| On 18, des. 2013

català/ castellà
//////////////////////////////////

Enguany el projecte “Why Violence?” ha crescut i s’ha reforçat amb tallers artístics a la Franja Besòs. Al districte de Sant Andreu ja fa dos mesos que funcionen: el taller de Creació Fotogràfica, el de Creació Audiovisual i el de Creació Flamenco fusión.

Són trobades participatives i artístiques, on la imaginació i la força creadora dels i les joves participants s’aplica a respondre la pregunta: “Per què la violència?”.

Les imatges que consumim són còmplices de les microviolències? Al taller de Creació Fotogràfica es proposa evitar les discriminacions sexistes i els estereotips de gènere a través de l’elaboració d’una imatge pròpia i d’una imatge aliena. Totes aquestes imatges seran recollides en un calendari. Per a joves de 14 a 18 anys, dimecres de 18h a 20h a l’Espai Via Barcino de Trinitat Vella.

Escoltar un/a jove cantar sobre “microviolències” té molta força. I més sabent que la lletra l’ha escrit ell/a mateix/a, basant-se en la seva experiència. Al taller de Creació Flamenco Fusión perfeccionen tècniques de composició, de cant flamenc, guitarra, cajón i rap. Atenció! Són joves molt implicats que ja van participar als actes del 25 de novembre contra la violència de gènere. Amb molt d’èxit, per cert. Els trobareu divendres a les 17.30h a la Biblioteca de Bon Pastor.

IMG_0609

L’últim dels tallers al barri de Sant Andreu també pretén transformar des de l’art: el seu objectiu és realitzar un curtmetratge documental que reculli els valors de la lluita grecoromana per tal de generar nous referents, nous models a seguir. Valors com la cooperació, l’esforç, el companyerisme o l’empatia són alguns dels que es ressaltaran gràcies a aquest taller de Creació Audiovisual. Dilluns i divendres per la tarda, al Club de Lluita de Baró de Viver.

En total són uns 40 participants que, setmanalment, construeixen nous escenaris de respecte i pau a través de la fotografia, el vídeo o el flamenc.

Els tallers compten amb el suport de l’equip tècnic de cada equipament.

IMG_0642 (1)

/////////////////////////////////

Este año el proyecto “Why Violence?” ha crecido y se ha reforzado con talleres artísticos en la Franja Besòs. En el distrito de Sant Andreu ya hace dos meses que funcionan: el taller de Creación Fotográfica, el de Creación Audiovisual y el de Creación Flamenco fusión.

Son encuentros participativos y artísticos, donde la imaginación y la fuerza creadora de los y las jóvenes participantes se aplica a responder la pregunta: “Por qué la violencia?”.

Las imágenes que consumimos son cómplices de las microviolencias? En el taller de Creación Fotográfica se proponen evitar las discriminaciones sexistas y los estereotipos de género a través de la elaboración de una imagen propia y de una imagen ajena. Todas estas imágenes serán recogidas en un calendario. Para jóvenes de 14 a 18 años, miércoles de 18h a 20h en el Espacio Vía Barcino de Trinitat Vella.

IMG_0587

Escuchar un/a joven cantar sobre “microviolencias” tiene mucha fuerza. Y más sabiendo que el mismo cantaor es quien ha escrito la letra, basándose en su experiencia. En el taller de Creación Flamenco Fusión perfeccionan técnicas de composición, de canto flamenco, guitarra, cajón y rap. Atención! Son jóvenes muy implicados que ya participaron en los actos del 25 de noviembre contra la violencia de género. Con mucho de éxito, por cierto. Los encontraréis viernes en las 17.30h en la Biblioteca de Bon Pastor.

El último de los talleres en el barrio de Sant Andreu también pretende transformar desde el arte: su objetivo es realizar un cortometraje documental que recoja los valores de la lucha grecoromana para generar nuevos referentes, nuevos modelos a seguir. Valores como la cooperación, el esfuerzo, el compañerismo o la empatía son algunos de los que se resaltarán gracias a este taller de Creación Audiovisual. Lunes y viernes por la tarde, en el Club de Lucha de Baró de Viver.

En total son unos 40 participantes que, semanalmente, construyen nuevos escenarios de respeto y paz a través de la fotografía, el vídeo o el flamenco.

Los talleres cuentan con el apoyo del equipo técnico de cada equipamiento.

IMG_0606

Enviar un comentari